lauantaina, heinäkuuta 24

Töykeä muotipoliisi

Voisko joku vihjaista kauniimman sukupuolen edustajille, että suunnilleen kaikki tuubitopit ja -mekot ovat aika karmean näköisiä. Nostelutarpeesta päätellen ne eivät useimmiten pysy edes kunnolla ylhäällä. Tai sitten kiristävät rumasti. Putkiasusteet sallittakoon ainoastaan siinä tapauksessa, että niiden alle ei laiteta yhtään mitään...

Lentokentän matkalaukkuhihnalla eräs nainen esitti lievää hernenenäilyä ängettyäni hänen ohitseen hipaisten samalla hänen (hihalla verhottua) käsivarttaan ohikulkuaikeeni merkiksi. Nainenpa olisi kuitenkin halunnut koskettelun sijasta suullisen ennakkovaroituksen. Mietin jälkeenpäin, olinko tosiaan epäkohtelias, vai olisiko kosketuskammoinen voinut ehkä seistä jossain muualla kuin siellä muiden pöljien seassa, liian lähellä laukkuhihnaa.

lauantaina, heinäkuuta 10

Vapaa radikaali

Ihmiset jakautuvat ihan itsestään erilaisiin ryhmiin. Esimerkiksi mieltymys tiettyyn musiikkityyliin on yksi tyypillinen kategorisoiva tekijä. Joihinkin ryhmiin kuuluminen taas muodostuu useammasta yhteisestä ominaisuudesta. Kaikkia ei ole niin helppo luokitella, mutta varmasti jokainen on joskus elämässään tullut sijoitetuksi johonkin karsinaan, vapaaehtoisesti tai tahtomattaan.

Minä en ole oikein koskaan kokenut kuuluvani mihinkään yhteisöön. Tai toki minulla on aika selkeä käsitys siitä, millaisena minut nähdään ulkopuolisin silmin, mutta on taas eri asia, pidänkö ollenkaan siitä lokerovalinnasta. Monesti tuntuu kuitenkin siltä, että olisi helpompaa kuulua johonkin isompaan joukkoon. Voisi sulautua massaan ja toimia ennaltamäärätysti, kuten kaikki muutkin. Olen törmännyt useampaankin ryhmään, joihin mieluusti kuuluisin, mutta "jäsenyyden" lunastaminen ei välttämättä ole ihan yksinkertaista.

perjantaina, heinäkuuta 9

Nahkoja

Skins on mainio sarja, vaikka se aluksi näyttääkin kovin kliseiseltä teinidraamalta. No onhan se, mutta tavanomaista parempaa sellaista. Varsinkin kaksi ensimmäistä kautta meni nappiin, neljäs levisi jo vähän käsiin. Skinsin teinit näyttävät oikeasti teineiltä, toisin kuin amerikkalaisissa collegesarjoissa. Sarjan sijoittuminen britteihin tuo muutenkin piristävää vaihtelua. Slangi on mielenkiintoista kuunneltavaa. Jokaiselle varmasti löytyy hahmo johon samaistua, olkoonkin että tapahtumat ovat välillä aika korkealentoisia ja epätodellisia. Tunnelma- ja tunneskaalalla käydään läpi suunnilleen kaikki mahdollinen. Musiikkia käytetään mainiosti hyväksi, ja visuaalinen ilmekin on mukavan värikäs.

Minä, sen sijaan, taidan olla vähän yli-ikäinen sarjan kohderyhmään nähden.