lauantaina, heinäkuuta 10

Vapaa radikaali

Ihmiset jakautuvat ihan itsestään erilaisiin ryhmiin. Esimerkiksi mieltymys tiettyyn musiikkityyliin on yksi tyypillinen kategorisoiva tekijä. Joihinkin ryhmiin kuuluminen taas muodostuu useammasta yhteisestä ominaisuudesta. Kaikkia ei ole niin helppo luokitella, mutta varmasti jokainen on joskus elämässään tullut sijoitetuksi johonkin karsinaan, vapaaehtoisesti tai tahtomattaan.

Minä en ole oikein koskaan kokenut kuuluvani mihinkään yhteisöön. Tai toki minulla on aika selkeä käsitys siitä, millaisena minut nähdään ulkopuolisin silmin, mutta on taas eri asia, pidänkö ollenkaan siitä lokerovalinnasta. Monesti tuntuu kuitenkin siltä, että olisi helpompaa kuulua johonkin isompaan joukkoon. Voisi sulautua massaan ja toimia ennaltamäärätysti, kuten kaikki muutkin. Olen törmännyt useampaankin ryhmään, joihin mieluusti kuuluisin, mutta "jäsenyyden" lunastaminen ei välttämättä ole ihan yksinkertaista.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Ehkä se on niin että ihminen haluaa kuulua johonkin, muuten sitä alkaa käyttää aikaansa miettimällä, että on erillään muista ja jotenkin outo ja kummallinen (vaikkei sinänsä olisikaan).

Tarpeeksi jos eristäytyy niin liittyminen on sitä vaikeampaa. Ja eihän sitä paitsi edes voi tietää mihin haluaa kuulua ennen kuin kokeilee päästä mukaan johonkin... Ehkäpä tämä asia ei ole kaikille yhtä monimutkainen, mutta nehän näitä asoita miettivät, jotka vain eivät osaa elämäänsä elää vaan märehtivät sitä.

11:53  

Lähetä kommentti

<< Home