keskiviikkona, tammikuuta 26

Posti kulkee

Yksi kiva blogi sitten otti ja katosi. Onneksi löytyy aina joku toinen tilalle. Hankin sitten huvikseni myös sähköpostiosoitteen omaa blogiani varten. Eli jos joku tuntee valtaisaa halua vuodattaa syvimpiä tuntojaan minulle privaatisti, tuosta oikeasta yläreunasta se osoite löytyy.

Lopettelen juuri Rikosta ja rangaistusta. Täytyy sanoa, ettei kirja tehnyt minuun hirveän suurta vaikutusta. Kirja sijoittuu 1800-luvun Venäjälle, eli ympäristöön, joka eroaa nykypäivästä melkoisesti. Elämänkatsomus, tavat ja käsitteet ovat tuosta ajasta jo sen verran muuttuneet, että tarinaan oli jopa vaikea päästä sisälle. Kirjassa käsitellään lisäksi paljon kristillisiä arvoja, mikä teki lukemisesta itselleni joissain kohdin turhauttavaa. Positiivista oli värikkäiden kielellisten ilmaisujen runsas määrä. Toisaalta henkilöiden puheet olivat välillä sen verran vauhkoja ja naurettavia, että teksti alkoi vaikuttaa jonkinlaiselta farssilta. Radikaalia yhteiskuntakritiikkiä, syvällistä ihmismielen tutkiskelua, kovaa realismia? Ehkä joskus, muttei enää. Ei missään nimessä silti huono teos.

"On tänään onnenpäivä, ei huolesta häivää, on tänään onnenpäivä, ja onnellinen oon!"

Ei päde mitenkään tähän päivään, tuli vaan vastaan jossain blogissa. Jos joku ei tiedä, niin tuo on Alfred J. Kwak -animaatiosarjan suomeksi hoilattu tunnussävel. Joskus muutama vuosi takaperin istuimme aamuyöstä baari-illan jälkeen parin kaverin kanssa erään 24h-bensa-aseman kahvilassa ja toinen tyypeistä rallatteli tuota jatkuvasti. Ei ärsyttänyt edes pidemmän päälle.