sunnuntaina, tammikuuta 16

Hilpeyksiä

Tämä päivä tuntuu tarjoavan loputtomasti aiheita nauruun. Ensimmäisenä tuolilta tipautti nettihesarin uutinen Helsingin ympäristökeskuksen aikeista kieltää suunnistus ja muut maastotapahtumat muutamalta suositulta ulkoilualueelta. Alueista ollaan tekemässä luonnonsuojelualueita, ja suunnistuskieltoa perustellaan sillä, että maasto kuluu ja eläimet häiriintyvät. Siis voi helvetti. Onko typerämpää ikinä kuultu? Puhaltakaamme nyt kaikki yhteen hiileen, että muurahaisraukat säästyvät tylyltä suunnistustossukuolemalta. Eikä unohdeta kaikkia niitä murjottuja mustikan- ja puolukanvarpuja. Napajäätiköiden sulaminen ja otsonikerroksen ohentuminen eivät ole mitään tähän verrattuna! Suunnistajien päät pölkylle!

Sitten oli vuorossa Diili, kotimainen kopio The Apprentice -sarjasta. Kuten arvata saattaa, osanottajajoukko muodostui toinen toistaan lipevämmistä Sarasvuoklooneista. Jari Sarasvuo, tuo ylimielisten, pöyhkeilevien höpöhöpökonsulttien kruunaamaton kuningas. Konsultointia, myynnin edistämistä ja tuottavuuden parantamista kovilla palkkioilla. Hienoja abstrakteja nimikkeitä, mutta suureksi mysteeriksi jää, kuuluuko noiden ihmisten toimenkuvaan ikinä mitään konkreettista, oikeaa työtä.

Heti perään starttasi uusi kausi The Amazing Racesta. Tämän sarjan ensimmäinen jakso toimii yleensä hyvänä huumoripläjäyksenä. Ensimmäisessä jaksossa nähkääs esitellään uudet kisailijat. Nehän ovat niitä tavallistakin tavallisempia perusamerikkalaisia mattimeikäläisiä. Vai mitä mieltä olette esimerkiksi konservatiivi-isästä ja homosta cheerleaderpojasta tai identtisistä miesmallikaksosista. Tietenkin mukana on myös kaksi mustaa kiintiöparia. Toinenkin homo löytyy.