maanantaina, helmikuuta 28

Mikä loma

Hiihtolomaviikko alkoi. Mikään oikea lomahan tämä ei silti ole, sillä viikko on samalla tenttiviikko. Opiskelijalla ei ole muita lomia kuin joululoma. Onneksi edessä on vain yksi suhteellinen helppo koitos. Tuon ainokaisen tentin lisäksi on kuitenkin loputtomasti muutakin hommaa. Stressi vaan kasvaa kevään edetessä. Armottomin kiire on siinä huhti-toukokuun vaihteessa.

Jos voisin päästä eroon yhdestä ruumiintoiminnosta ikiajoiksi, hikoilu olisi vaihtoehdoista kärkipäässä. Kun kroppa kerran kykenee ulostamaan ylimääräiset nesteet ja kuona-aineet virtsana, miksi pitää vielä hikoillakin? Tai miksei hiki voisi haista oletusarvoisesti hyvältä? Toinen juttu on kynsien ja hiusten älytön kasvunopeus. Miksei ihmisen systeemi mukaudu kulumista tai leikkausväliä huomioiden? Alkeellista.

Missä viipyvät kaikki hienot tieteiselokuvien kyberneettiset lisäkkeet? Tahdon uskomattoman tarkan näön ja kuulon. Tahdon hajuaistin, jonka voi kytkeä pois päältä. Tahdon teleskooppikädet ja jalat. Kätevä olisi myös aivojen pikalaturi, joka vähentäisi yöunen tarpeen minimiin.