lauantaina, helmikuuta 26

Ei niin kovin kaunista

Katselin tuossa eilen MTV:n yötarjontaa. Ihan valehtelematta voin sanoa, että kuvissa ei näkynyt missään vaiheessa ainoatakaan epätäydellistä ihmistä. Tämä tuntui pätevän niin musiikkivideoihin kuin ohjelmatarjontaankin. Pelkkiä kiiltokuvamiehiä ja -naisia. Ei liikakiloja, ei mustia silmänalusia, ei isoja neniä, ei hörökorvia, ei hoitamattomia hiuksia, ei huonoja hampaita, ei liian lyhyitä, ei liian pitkiä, ei epäsymmetrisiä vartaloita, ei hymyttömiä kasvoja.

Näytti oikeastaan siltä, että elämä on pelkkää juhlaa, jos vain näytät täydelliseltä. Tyhmempikin huomaa jonkin aikaa katseltuaan, että on MTV-ihmisiin verrattuna suorastaan ruma. Olen pitkään ollut sitä mieltä, ettei valtamedioilla ole kovin suurta vaikutusta yhteiskunnan arvoihin. Näyttää kuitenkin siltä, että olen pahasti väärässä. Pikainen vilkaisu nykypäivän teineihin riittää. Vaikuttaa siltä, että nuoriso yrittää kaikin keinoin tulla noiden MTV-ihmisten kaltaisiksi.

Pakko myöntää että tuollainen MTV:n tyyppinen mediabisnes on ehtymätön kultakaivos. Vaikka jokainen järkevä ihminen tietää, ettei pinnallisuuden tavoitteleminen yksistään johda elämässä yhtään mihinkään, ulkonäköarvot riistävät väkisin huomion, ainakin alitajuisesti. Ulkonäön tarkastelu osana primitiivistä pariutumisviettiä on ihmisen geeneissä. Pelottavan suuri (ja todennäköisesti kasvava) osa ihmisistä ansaitsee leipänsä nykyään omalla ulkoisella täydellisyydellään. Olen itse puhdas antikonservatiivi, mutta olen silti sitä mieltä, että tämä ei todellakaan ole oikea kehityssuunta.

Kaikki eriarvoisuus on pahasta. Eriarvoisuus synnyttää pelkkää kitkaa, erimielisyyttä ja kateutta ihmisten kesken. Mitä muuta tämä lisääntyvä ulkonäköluokittelu muka voi saada aikaan?

1 Comments:

Blogger Mette said...

Naurettavimmillaan ulkonäköihailu on kosmetiikkamainoksissa. Ryppyvoidetta mainostavat kaksikymppiset kuvankauniit, ja saman ikäiset tutkivat hiuksiaan ja toteavat, että hiusväri on ihan todella peittänyt kaikki harmaat hiukset! Ketä he uskovat hulluttavansa? Toivottavasti eivät sitä ihmisryhmää, joka pitäisi saada ostamaan kyseisisä aineita, elikkä joilla rypyt ja harmaat hiukset alkavat olla/ovat osa elämää.

10:13  

Lähetä kommentti

<< Home