sunnuntaina, helmikuuta 20

Lentävä sekopää

Tyhjästä mielestä on paha pusertaa ulos järkevää tekstiä. Tämänkin kirjoituksen mitäänsanomattomuus kuvastaa loistavasti olotilaani. Jaarittelenpa sitten vaan viihteestä.

The Aviator oli rasittavan pitkä elokuva. Kaikki se potentiaali valui hukkaan, kun tapahtumat vain jatkuivat ja jatkuivat tuomatta katsojan tietoon mitään uutta tai olennaista. Mukana oli kyllä muutama ihan hienosti toteutettu kohtaus. Leffa perustui sellaisiin aitoihin henkilöhahmoihin, joista itselläni ei ennestään ollut oikeastaan minkäänlaista kuvaa. On siis mahdoton sanoa, miten näyttelijät suorituksissaan onnistuivat. DiCaprio nyt ei ole mielestäni koskaan osannut näytellä ketään muuta kuin itseään. Hepburnia esittänyt Blanchett taas oli suorastaan ärsyttävä. Tiedä sitten onko Hepburn oikeasti ollut tuollainen.

Kyseinen leffa keräsi ilmeisesti läjäpäin Oscar-ehdokkuuksia. En oikein ymmärrä miksi. Toisaalta tämä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta kun Oscareita (tai ehdokkuuksia) jaellaan ihan miten sattuu. Monta loistavaa näyttelijää on edelleen ilman tuota arvostettua(?) tunnustusta.