keskiviikkona, helmikuuta 23

Lintujen tauti

Tiskialtaassa odottava astiavuori alkaa jo tuoksua sangen epämiellyttävältä. Aina ennen ruokailua joutuu pesemään muutaman päällimmäisen ruokailuvälineen. Pienempi vaiva se on kuin hoidella koko kasa pois haisemasta. Sitten jos kaikki astiat ovat puhtaina kaapissa, niitä voi tietenkin käyttää huoletta ja jättää likaisina altaaseen. Mikä kumma siinä on, etten opi käyttämään vain sitä yhtä astiasettiä sen sijaan että etusijalla on koko kaapin tyhjentäminen?

Maailman terveysjärjestö varoittelee jälleen pandemian, eli maailmanlaajuisen epidemian uhasta. Vaarana on, että Aasiaa vaivaava lintuinfluenssa muuntautuu sellaiseen muotoon, joka voi levitä helposti ihmisestä toiseen. Nykyisellään viruksen sanotaan tappavan 76 prosenttia siihen sairastuneista. Ei kuulosta kovin hauskalta. Yritin etsiä tietoa tautia vastaan olevista rokotteista, mutta en siinä oikein onnistunut. Erään lähteen mukaan nykyiset rokotteet eivät lintuinfluenssalta suojaa, mutta valmistumassa on jokin uusi rokote.

Nykyään ollaan kyllä liiankin kliinisiä joka paikassa ja joka asiassa. Jynssätään, puunataan ja desinfioidaan. Onhan se selväää, että jos ei pöpöjä tule vastaan missään, niin vastustuskyky heikkenee. Sitten isomman taudin iskiessä ovat vitsit vähissä.