perjantaina, helmikuuta 18

Muukalaisia

Tulinpa katsoneeksi taas yhden ufodokumentin. Tämä oli sellainen puoliuskottava, vähemmän hehkuttavalla tyylillä tehty. Onnistui ainakin jälleen herättämään jonkin aikaa piilossa olleet mietteet siitä, onko meillä tässä maailmankaikkeudessa kenties kehittyneempää seuraa.

Aihe on kiehtonut minua niin kauan kuin muistan. Vaikka yksi syy mielenkiintoon onkin se, että ufoaiheesta on tehty niin paljon vaihtelevan tasoisia leffoja, olen myös aidosti sitä mieltä, että ihan pelkkää humpuukia koko homma ei voi olla. Uskon, että Maassa on ehkä tosiaan nähty jostain muualta peräisin olevia aluksia. Silti olen varsin skeptinen erilaisten sieppausten, implanttien ja muun vastaavan suhteen. Tietyt ihmiset vain janoavat sitä julkisuutta. Juhan af Grannin kaltaiset hörhöt saavat koko asian näyttämään naurettavalta.

Suurin ongelma ufohavainnoissa on aina ollut niiden todistaminen. Tämä asia tuskin tulee muuttumaan ihan lähiaikoina. Tähän asti suurin osa ufofilmeistä ja kuvista on ollut enemmän tai vähemmän sumeita, rakeisia ja täriseviä räpellyksiä. Miksei koskaan teräviä kuvia? Miksei ympäristön kuvaamista sen sijaan että zoomataan äärimmilleen siihen epämääräiseen esineeseen, eikä vahingossakaan näytetä ruudulla mitään muuta? Nykykameroilla perustahvonkin pitäisi jo saada tallennettua kelvollista jälkeä. Täytyy silti muistaa, että laadukas hämäräkuvaus vaatii edelleen melko kallista laitteistoa.

Voisi luulla, että uusi tekniikka mahdollistaa kuvien aitouden määrittämisen. Ehei, yhtä lailla teknistä kehitystä voivat hyödyntää myös tallenteiden väärentäjät. Veikkaisin että suurin osa tallenteista on juuri niitä väärennöksiä. Valitettavaa.

Miksi sitten täällä vieraillaan vain salaa? Havaintoja on tehty jo pitkän aikaa ilman mitään todellista "ensimmäistä kontaktia". Tähän voi olla monta selitystä. Yhtenä esimerkkinä varovaisuus. Emmekö itse vastaavassa tilanteessa ensin tarkkailisi jonkin aikaa sen sijaan, että syöksyisimme suin päin sosialisoimaan? Kenties vierailijoilla on erilainen käsitys ajasta kuin meillä. Aluksilta saattaa kulua ihmisten ajassa mitattuna vuosia tai kymmeniä vuosia Maahan ja takaisin matkaamiseen. Ihminen ei kykene vielä mitenkään tähtienväliseen matkustamiseen. Miksi siis olettaa, että joku muu taittaisi tuollaiset välimatkat silmänräpäyksessä?

Jos ufot ovat pelkkää huijausta, koko jutun mittakaava on ihan käsittämätön. Valtavat määrät ihmisiä eri puolilta maailmaa mukana sepittämässä toisilleen valheita. Yritin kovasti miettiä vertailukohtia, mutta mieleen tulivat vain Loch Nessin hirviö ja Bigfoot. Mielestäni nämä ovat kuitenkin paljon pienemmän luokan mysteereitä.