torstaina, helmikuuta 3

Mahdollisuuksia

Ensi viikoksi on nyt sovittuna kaksi haastattelua. Molemmat yritykset ovat hyvin samankaltaisia, keskikokoisia ohjelmistopajoja. Lisäksi sain yhteydenoton eräästä suuremmasta firmasta koskien jotain harjoittelijan paikkaa. Soittelen sinne todennäköisesti huomenna. Lähitulevaisuus alkaa tosiaan näyttää jo hieman valoisammalta. Ei tosin pidä nuolaista liian aikaisin. Voi hyvinkin olla, etteivät taidot ja vaatimukset kohtaa ainoassakaan noista tarjolla olevista mahdollisuuksista. No, viikon päästä tiedän jo enemmän.

Lukuisat lähteet uutisoivat uusista "zombiohjelmista", joiden avulla roskapostia on mahdollista lähettää operaattoreiden sähköpostipalvelimien kautta. Kun sähköpostit kulkevat suurten operaattoreiden palvelimien kautta, mustien listojen käytöstä niiden blokkaamiseen tulee mahdotonta. Jälleen kerran nähdään, miten ihmisiä vaivaava krooninen tyhmyys on pilaamassa yhden hienon asian. Tuskin tarvitsee edes mainita, että suorittamalla muutamia tarkoin harkittuja tiettyjen ihmisten neutralointeja maailmasta tulisi niin paljon parempi paikka.

Toisen puolen yrittäessä viedä ihmiskunnan kehitystä eteenpäin, toinen puoli hankaa jatkuvasti vastaan mitä typerimmillä tavoilla. Niin kauan kuin tällainen tilanne vallitsee, ihmislaji ajautuu hitaasti mutta varmasti kohti omaa tuhoaan. Niin, sähköpostiongelmiin selkäranka ei vielä katkea, mutta ne kun ovat vain pisaroita valtameressä. En viitsi edes aloittaa puhumaan kaikista näistä suuremmista ongelmista, joista nykypäivänä kärsitään.

Spämmistä maailmanloppuun. Tämä purkaus on hyvä päättää toteamalla, että ihminen nyt vaan on harvinaisen paska eläin.