perjantaina, joulukuuta 17

Vaihteeksi elokuvaa

M. Night Shyamalanin ohjaama The Village oli erittäin positiivinen yllätys. Etukäteen olin kuullut vain keskinkertaisia tai pettyneitä kommentteja. Näin jälkeenpäin arvaan kyllä miksi. Moni ehkä odotti elokuvalta trailereiden perusteella jotain aivan muuta.

En halua kertoa elokuvan tapahtumista tai puitteista oikeastaan mitään. Tämän tyyppisille leffoille on tärkeää, että katsojalla ei ole liikaa ennakko-oletuksia. Alku on melko suoraviivainen, mutta vähitellen tapahtumista pääsee kärryille. Parasta Villagessa on tunnelman luominen. Omalla tavallaan mystinen ilmapiiri kehittyy alusta asti todella hienosti pitäen katsojaa tiukassa otteessan. Filmi on myös visuaalisesti varsin tyydyttävä. Pieniä, mutta niin piristäviä kuvauskikkoja on vähän väliä. Näyttelijät hoitavat hommansa vakuuttavasti. Mukavaa oli nähdä vanha kunnon Alien-Sigourney (hiusten kera tietty).

Jotta en sortuisi pelkkään ylistykseen, on myönnettävä, että varsinainen juonisisältö jää ehkä vähän torsoksi, eikä loppukaan ole mitenkään sensaatiomainen. Leffasta ei myöskään kannata hakea Shyamalanin tavaramerkkinä pidettyä uskomatonta käännekohtaa. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin viihdyttävä kokemus.