tiistaina, joulukuuta 14

Hevosmiesten tietotoimisto

Tänään oli mielenkiintoinen päivä. Mielenkiintoinen minulle, mutta niin kovin synkkä eräille muille. Jo aamulla alkoi irkissä levitä huhuja eri puolilla maata tapahtuneista ratsioista, joissa oli takavarikoitu tietokoneita ja piraattilevyjä. Pian selvisi, että ratsatut olivat Finreactor -palvelimen ylläpitoon jollain tavalla liityksissä olleita henkilöitä. Finreactorin palvelinta käytettiin yhdessä BitTorrent -tiedostonsiirto-ohjelman kanssa pääosin tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin jakelemiseen. Ja tällä materiaalilla tarkoitetaan tietenkin elokuvia, pelejä ja musiikkia.

Jutun epäillyiksi siis mainittiin kyseisen palvelimen ylläpitäjät/moderaattorit. Tuntuu hieman typerältä, että tuhansien käyttäjien joukosta asetetaan vastuuseen vain muutama henkilö, vaikka periaatteessa he ovat tasan yhtä syyllisiä materiaalin levittämiseen kuin kaikki muutkin käyttäjät. Varoittavia esimerkkejä, jotka unohtuvat todennäköisesti viikossa..

Tapahtumien kehitystä oli kuitenkin hauska seurata. Kun jotain merkittävää (tai vähemmän merkittävää) tapahtuu, IRC on verraton tiedotuskanava. Jutut kiertävät nopeudella, jota ei voi muilla tiedotusvälineillä saavuttaa. Mukaan mahtuu tietenkin myös paljon pelkkiä huhuja ja paisuttelua. Aina löytyy tyyppi, joka on kuullut kaverin tuttavalta viimeisimpiä faktoja. Sieltä jostain tarinoiden keskeltä se totuuskin yleensä löytyy.

2 Comments:

Blogger PA said...

Tuolta löytyy loki asiaan liittyneiden henkilöiden ircci-jutustelusta pari tuntia takavarikon jälkeen: http://personal.inet.fi/surf/enhancer/finreactor.txt

08:59  
Anonymous Anonyymi said...

Kylla, luultavasti niin se on

21:12  

Lähetä kommentti

<< Home