tiistaina, joulukuuta 7

Senkin riukusääri

Tänään oli melkoinen "haluatko liukastua ja taittaa niskasi" -päivä. Jos siis uskaltautui ulos. Ja tottakai tänään oli pakko. Itsetuhoisimmat jopa taituroivat polkupyörällä siinä jäisessä loskassa. Eipä toisaalta tarvitse kitua pienten raajamurtumien kanssa, kun täräyttää kallonsa katukivetykseen tarpeeksi kovasta vauhdista. Mahtoi olla vilkas päivä terveyskeskuksissa ja ensiapupoleilla.

Hip hei. Hesarin verkkoliitteen mukaan opiskelijoiden asumislisän vuokrakattoon on viimein tulossa korotus. Korotus tulee voimaan ensi vuoden marraskuusta lähtien. Korotuksen kustannukset ovat 4,4 Me, mistä voinee päätellä paljonko se tekee yhtä opiskelijaa kohti. Ei tässä rikastumaan pääse.

Eilen tuli taas katsottua Tuntematon Sotilas ties monennenko kerran. Tuo Edvin Laineen ohjaama versio on oikeastaan ainoita todella hyviä kotimaisia elokuvia. Hyvän siitä tekevät persoonalliset ja värikkäät henkilöhahmot sekä lukuisat nerokkaat repliikit, joille jaksaa nauraa kerta kerran jälkeen. Tekstistä toki kaikki kunnia Väinö Linnalle ja alkuperäisromaanille. Sitäkin on kuulemma sensuroitu aika rankasti.

"Ja von Tööpel ratsasti aukkoja katsellen.."