sunnuntaina, joulukuuta 19

Jakoavain ja tissit

Mikä loma? Koko päivä kului käytännössä vain ja ainoastaan koodaamiseen. Huonolla ryhdillä, hiukset sotkussa ja muuten vaan hieltä haisevana puskin ulos rivejä kuin kunnon nörtti ikään. Jääkaappikin on tyhjä, mutta kauppaan en jaksanut vaivautua. Lähden kuitenkin alkukotia kohden näillä näkymin tiistaina, joten turha ostaa sitä sapuskaa turhaan pilaantumaan.

Ne pari välttämätöntä joululahjaa vanhemmille on hankittu. Rupesin pohtimaan, miten paljon joulun aikana tuhlataankaan rahaa lahjoihin, joita ei oikeasti edes haluta ostaa. Ne ostetaan vain siksi, että on pakko, koska on joulu. Ei järjen häivää. Omat lahjani eivät rahallisella arvollaan loista.

Kuntaliiton suunnittelujohtaja Reijo Vuorento haluaa alle 25-vuotiaat nuoret työttömät pakkotöihin. Esimerkkeinä mainitaan vanhustyö ja kouluissa tukioppilaina toimiminen. Näin kertoi siis Hesarin verkkoliite. Onnea vaan kovasti jalon idean käytännön toteutukseen. Haluan todella nähdä, kun Reijo "Repe" Murskainen - työtön automekaanikko, raahataan väkipakolla vanhainkotiin ikäihmisten vaippoja vaihtelemaan.

Telkkarissa ruma äijä zoomailee kauniita malleja linssin läpi. Se saa siitä vielä palkkaa. Miksen minäkin ryhtynyt valokuvaajaksi?

Ja otsikko ei todellakaan tarkoita mitään.