keskiviikkona, marraskuuta 24

Sisältöä perkele

Kaikkea roskaa sitä löytyykin Pinserin top100:n blogeista. Biisien sanoja, runoja, pelkkiä kuvia tai linkkejä. Jaksaako joku oikeasti seurata jatkuvasti tuollaista sisältöä? Harvinaisen turhauttavaa on myös löytää korkeilta sijoilta blogeja, joissa on viikkojen tai kuukausien päivitystaukoja. Päivitysbonus on yhtä tyhjän kanssa, koska yksi ainoa päivitys nostaa sen takaisin sataan prosenttiin. Jonkinlainen päivitystiheyden keskiarvo toimisi paremmin.

Nykyisessä top-listassa on se ongelma, että kauan toimineet vanhapartablogit - laadukkaita tai ei - ovat juurtuneet ensimmäiselle sivulle, eivätkä lähde sieltä kirveelläkään. Vastaavasti uusilta potentiaalisilta blogeilta kestää ikuisuuden nousta hyville sijoille. Oikeastaan ongelman syy ei ole täysin listassa, vaan suurelta osin sitä käyttävissä ihmisissä. Uusi käyttäjä X saapuu Pinseriin ja huomaa top-listan. Luonnollisesti X olettaa parhaiden blogien löytyvän ensimmäiseltä sivulta, joten hän valitsee lukuvalikoimansa siitä, vaivautumatta vilkaisemaankaan muita sivuja.

Lukekoon kukin mitä lystää, mutta itse kaipaan blogilta kohtuullista päivitystahtia sekä nasevaa tekstisisältöä. Jos ei jaksa panostaa päiväkirjaansa paskan vertaa, miksi edes puskea se väkisin julkiseksi nettiin?

Blogi on muuten ihan hyvä sana. Nettipäiväkirja on pituutensa takia aivan liian epäkäytännöllinen.

2 Comments:

Blogger A.L. said...

Kirjoituksesi inspiroimana siivosin blogiani. Poistin kaikki yli viikko sitten päivitetyt listalta roikkumasta ja otin tukun uusia, tuoreita blogeja.

Itse valitsin alussa listalleni samaan aikaan aloittaneita uusien blogien listalta ja vieroksun vieläkin Top100 -listan alkupäätä. Olin todella ennakkoluuloinen suosituimpien blogien suhteen ja olen vieläkin. Ehkä olen poikkeus uusien bloggaajien säännöstä.

15:50  
Anonymous Anonyymi said...

Eikös se ole tärkeintä, että ihmiset haluavat lukea blogia? Eli keskitytään laatuun, ei määrään.

22:36  

Lähetä kommentti

<< Home