tiistaina, marraskuuta 23

Ostetaan unihiekkaa

Helvetti. Vuorokausirytmi heittelee taas. Eilisiltana en saanut unta sitten millään. Aamulla joutui aloittamaan päivän kello seitsemän, alle neljän tunnin yöunilla. Kadehdin kovasti niitä ihmisiä, jotka kykenevät nukahtamaan sillä silmänräpäyksellä, kun pää kohtaa tyynyn. Itselläni realistinen nukahtamisajanodote on siinä puolen tunnin ja puolentoista tunnin välillä. Liekö aivojeni nukkumisrele seonnut lopullisesti liian kauan jatkuneen epäsäännöllisen rytmin takia.

Nukahtamisessa on muutama lähes ylitsepääsemätön ongelma. Ensinnäkin nukahtaakseen täytyisi löytää hyvä ja rento asento. No, löytyyhän se. Vaan eipä se enää järin rennolta tunnu, kun olet viisikin minuuttia siinä samassa asennossa rötköttänyt. Alkaa puuduttaa, ja lopulta on pakko hakea uusi asento. Yhtä pyörimistähän se.

Toinen juttu on ajatusten harhailu. Nukkumisen yrittäminen on aivoilleni kuin jokin välitön ajatustulvamoodi. Asiasta moottorisahaan, kaikesta löytyy hitusen pohtimista. On uskomattoman vaikeaa olla ajattelematta mitään. Jossain vaiheessa väistämättä huomaat herpaantuneesi ja miettiväsi nätin naapurintytön kivoja tissejä. Nuku siinä sitten..

Lopullisesti nukahtamisen estää liian lämmin ja tunkkainen huoneilma.