lauantaina, marraskuuta 13

Lauantai-illan viihdettä

Koska alkukodissa ei ole juuri tekemistä syömisen ja nukkumisen lisäksi, päätin viettää lauantain mukavasti töllön ääressä köllötellen. Ensimmäisenä tuli vahdattua hetken vanhaa kotimaista elokuvaa, jonka pääosissa loistivat Tauno Palo ja Ansa Ikonen. Olihan siinä tietty oma hassu yltiöromanttisen nostalginen tunnelmansa, mutta ei tuollaisia ihan tosissaan jaksaisi katsoa.

Illalla oli vuorossa mainio poliittinen animaatiosatiiri Itse Valtiaat. Ei tuon sarjan parissa voi olla nauramatta. Laadukasta viihdettä kerta kaikkiaan. Hymyilyputki jatkui heti Itse Valtiaiden jälkeen Uutisvuodolla. Uutisvuodon selkärankana toimii käytännössä Jari Tervo, jolle juontajana toimiva Peter Nyman tarjoilee pureskeltavaa. Ja Tervohan pureskelee. Siinä on mies, joka kehittää asiasta kuin asiasta parin millisekunnin viiveellä mehevän ja hyvin pohjustetun vitsin. Vastapuolen Tommi Taberman jää pahasti jalkoihin kliseisine alapääväännöksineen. Monesti olen aikonut lukea jonkun Tervon kirjoista, mutta jotenkin se vaan on aina jäänyt. Uskoisin kuitenkin, että äijä tuottaa yhtä nasevaa juttua myös paperille.

Alan muuten olla täynnä noita ulkomaisia massaformaattikopiosarjoja ja niiden kotimaisia vastineita. Reality TV my ass. Onneksi kukaan ei pakota tussari ohimolla katsomaan.

Illan päätteenä on Kubrickin ohjaama Full Metal Jacket. Tavallaan kahteen osioon jakautuva leffa on mielestäni yksi parhaista sotafilmeistä. Tai oikeastaan en tiedä, kannattaako sitä tuohon kategoriaan lukea. Ei, se ei sisällä hienoja taistelukohtauksia. Se on raadollinen kuvaus merijalkaväen morteista, jotka ankaran koulutuksen ja aivopesun jälkeen päätyvät Vietnamiin ja kohtaavat siellä sodan järjettömyyden. Jos et ole nähnyt tätä elokuvaa, häpeä!

"You think we waste gooks for freedom? This is a slaughter. If I'm gonna get my balls blown off for a word, my word is poontang."

"I'm in a world of shit... yes. But I am alive."