keskiviikkona, maaliskuuta 16

Suuret setelit

Netissä on kiva tehdä heräteostoksia. Klikkaus vain ja tilaus on tehty. Toinen klikkaus ja rahat katoavat tililtä. Liian helppoa. Oikeastaan on ihan hyvä, ettei ole tullut hommattua sitä Visaa...

Totta puhuen ei minulla ole koskaan ollut vaikeuksia pitää rahoistani huolta. Ei ole vielä toistaiseksi tullut kohdalle sellaista houkutusta, joka olisi saanut elämään yli varojen. Mitä nyt pari kertaa hieman harkitsemattomia ostoksia. Kun pysyy selvillä tilin saldosta ja kuukauden vakituisista menoista, niin oikeastaan tietää aika automaattisesti, mihin voi rahojaan missäkin tilanteessa sijoittaa. Ei sitä tarvitse silti ruokakaupassa syynätä jokaista hintalappua.

On kovin vaikea ymmärtää niitä ihmisiä, jotka valittavat jo kuukauden puolivälissä olevansa rahattomia. Yleensä ne rahat on vielä tuhlattu johonkin viihdykkeeseen tai muuten vaan turhuuksiin. Ilmeisesti joillekin tuottaa hankaluuksia ajatella seuraavaa viittä minuuttia pidemmälle. Sama juttu kännykkälaskujen kanssa. Mahtaisiko jokin olla pielessä, jos ei pysty hillitsemään puheluvimmaansa ilman saldorajoituksia? Perheen lapsille asetetut rajat vielä ymmärtää, mutta kun tulee vastaan näitä puoliaikuisia, jotka asettavat saldorajan itse itselleen.