tiistaina, maaliskuuta 15

Paperin tuhlausta

Kyllästyin kahlaamaan pölyssä ja innostuin putsaamaan koko kämpän läpikotaisin. Ei näemmä pitäisi päästää tilannetta noin pahaksi, sillä roskat vain pölähtelivät imurin edestä ilmaan laskeutuakseen hiljalleen johonkin uuteen paikkaan. Pölysukeltajaa leikkiessä kului siis vartti jos toinenkin..

Minua ärsyttää suuresti se, miten paljon paperia koulutöiden yhteydessä käytetään. Jokaisesta selkkarista ja dokumentista vaaditaan yleensä palautettavaksi paperiversio. Minkä helvetin takia? Jokainen tässä koulussa oleva opiskelija, assistentti, tutkija tai proffa hallitsee kyllä eri ohjelmistoja sen verran, että hommat hoituisivat hyvin pelkästään elektronisin dokumentein. Varmuuskopiot takaavat sen, että sähköinen dokumentti on yhtä pysyvä ja turvallinen kuin paperiversio.

En ole koskaan ollut mikään viherpiipertäjä, mutta en uskalla edes arvailla, miten paljon paperia voitaisiin vuositasolla säästää tällaisessa koululaitoksessa. Veikkaan myös, että yhtä lailla turhaa paperiroskaa tuotetaan valtion virastoissa, firmoissa ja missä tahansa muualla. Järjenkäyttö olisi jälleen kerran suotavaa.

3 Comments:

Blogger PA said...

Hmm.. kirjoitin tähän jo pitkän kommentin, mutta annan olla tällä kertaa. Aloitin nimittäin itsekin jutun aiheesta jokin kuukausi sitten. Kirjoitan sen loppuun mieluummin.

Mutta olen toki samaa mieltä. Läppärin hankittuani olen pyrkinyt minimoimaan kantamani paperimäärän. Maailma vain ei tunnu turhan yhteensopivalta.

23:06  
Blogger rahina said...

Olin viime vuoden töissä Valtion™ laitoksessa, joka oli vain paperilla paperiton. Mm. "tärkeistä" sähköposteista otettiin paperikopiot, samoin kuin huonevarauksista. Ihan mistä vain käytännössä. Julkaisuja hioessa saattoi helposti päivässä mennä paperinkeräykseen tuhannen arkkia, kun päätettiin yllättäen poistaa kappale tms. jolloin numeroinnit menivät uudelleen. Monisatasivuisista sähköisistä dokumenteista otettiin helposti "varalle" pareriset versiot.
kauhistelin vain sitä että jos tämä on "paperiton toimisto" mitä oli se kun paperia tuhlattiin. Sain sentään tutustutettua ja käännytettyä kaikki kaksipuoleiseen tulostukseen ja sivujen skaalaukseen arkille...

16:56  
Anonymous Anonyymi said...

Lue koko blogi, melko hyva

05:15  

Lähetä kommentti

<< Home