maanantaina, maaliskuuta 14

Suvantovaihe

Nyt on saanut hetken hengähtää kouluhommilta. Viikonloppu helli kehoa ja mieltä. Seuraava aalto on kuitenkin tulossa jo. Pahasti näyttää kyllä tsunamilta. Parempi Niinistön Saulinkin kiivetä jo valmiiksi puhelinpylvääseen.

Päivää piristi eräs puhelinsoitto. Töitä olisi mahdollisesti luvassa. Varmistus tulee kuitenkin vasta tämän kuun loppuun mennessä. Saas nähdä miten äijän käy. Muistakin paikoista pitäisi tulla jo päätöksiä.

Telkkarista tuli mielenkiintoinen Prisma-dokumentti, jossa tutkittiin ihmisen kiputuntemuksia. Selkeästi voitiin todeta, että aistitun kivun voimakkuuteen vaikuttavat monet niin tiedostamattomat kuin tiedostetutkin seikat. Periaatteessa ihminen siis kykenee jollain tasolla säätelemään kivunsietokykyään.

Miksei sama voisi päteä myös yleiseen mielialaankin. Jos sitä voisi vaikka vakuuttaa itsensä olemaan aina hyväntuulinen ja iloinen. On ainakin helppo huomata, että spontaani nauru ja hymyileminen vaikuttaa positiivisesti. Muistaakseni olen kuullut väitettävän myös, että pakotettu hymykin voisi saada aikaan jotain ihmisen aivosysteemeissä.

1 Comments:

Blogger kew said...

Jokin aika sitten (aika kauan kyllä, itse asiassa) tuli jonkinlainen dokumentti jossa oli naurukoulusta Intiassa, tuossa ahtaan normiston ja tarkasti määritellyn sopivan käytöksen maassa. Siellä ainakin ihmiset olivat ylipäänsä energisempiä ja tyytyväisempiä ja suhtautuivat vastoinkäymisiinkin paremmin naurukoulun aikana. Siellä kokoontui enimmäkseen miehiä samaan kasaan nauraa hekottamaan ilman syytä aina kerran viikossa tai jotakin sellaista, ja jopas elämänlaatu parani.

17:42  

Lähetä kommentti

<< Home