sunnuntaina, maaliskuuta 13

Silmät auki

Telkkari tarjoili sunnuntain viihdykkeeksi mitä mainioimman elokuvan nimeltä Vanilla Sky. Olen sen toki ennenkin nähnyt, mutta tulinpa katsoneeksi taas, ainakin osittain.

Vanilla Sky on uusioversio Alejandro Amenabarin ohjaamasta filmistä Abre Los Ojos. Molemmissa versioissa naispääosaa esittää ihanainen Penelope Cruz. Niin kuin aina, kiista uusioversion ja alkuperäisen välisestä paremmuudesta jakaa katsojat jokseenkin kahtia. Itse olen sitä mieltä, että molemmilla on omat vahvuutensa Vanillan viedessä niukan voiton. Mielipiteeseen väistämättä vaikuttaa se, kumman leffoista sattuu näkemään ensin. Kun juonen tietää jo valmiiksi, ei toinen välttämättä ole enää niin suuri elämys. Hyvänä esimerkkinä tästä vaikkapa Ringu ja The Ring.

Jos haluaa katsoa molemmat - mitä lämpimästi suosittelen - Abre Los Ojosilla on parempi aloittaa. Siinä jutun juoni pidetään hitusen paremmin piilossa, kun taas Vanilla Skyssa loppuratkaisu hieman harmillisesti syötetään lusikalla. Vanilla Sky luo kuitenkin visuaalisuudellaan ja hienolla äänimaailmallaan todella hienon tunnelman.