torstaina, tammikuuta 6

Loppiainen

Unessa sovittelin päähäni knallia. Tiedättehän, sellainen hassu pyöreä hattu. Olikohan Chaplinilla sellainen, vai oliko se silinteri. Ei voi muistaa. Kummastelin kuitenkin, mistä synapsini repivät moisen uneeni. Kai se on tämän rytminsiirros, joka pistää vähän päätä sekaisin. Pintaan nousee mitä sattuu. On kuitenkin ihan kiva olla taas ihan aamusta hereillä.

Ja nyt posahti liesituulettimen lamppu. Paskaa sähköä täällä.

Nettihesari kertoo Kiinan väkiluvun nousseen yli 1,3 miljardin. Ennustusten mukaan se tulee nousemaan aikanaan 1,6 miljardiin asti. Koskas viimeksi puhuinkaan liikakansoituksesta... No, toinen uutinen antaa vähän vastapainoa. Suomessa tehtyjen kansainvälisten adoptioiden määrä on ennätyslukemissa. Suosituin adoptiomaa yllättäen Kiina. Hyvä homma.

Aasian härdelli painoi jonkin verran pimentoon Irakin tapahtumia. Käsitykseni mukaan jenkit ovat siellä edelleen syvällä kiinteässä ulosteessa. Kapinalliset pitävät yllä sekasortoa, eikä maailman suurimmalla sotakoneistolla ole keinoja saattaa tilannetta lopulliseen päätökseensä. Olisivat aikanaan ottaneet opiksi Vietnamista. Vaan täytyy myöntää, etten kyllä ymmärrä mitä Irakin kapinalliset luulevat toiminnallaan saavuttavansa. Amerikkalaisten lisäksi ne tappavat ihan omiaankin.

Nyt on kuulemma loppiainen. Minulla ei ole minkäänlaista käsitystä tämän juhlapäivän merkityksestä. Kuitenkin jotain jeesusjuttuja, joten en vaivaudu edes ottamaan selvää.

1 Comments:

Blogger kew said...

äärikapinalliset yrittävät varmaankin estää usa-mielisten jeesmiehien valtaanpääsyn, siis sellaisten nyhveröiden jotka myisivät irakin ainoan riippumattoman rahanlähteen - öljyn - siitä hinnasta amerikkalaisille että saisivat amerikkalaisten tuhoaman infastruktuurin takaisin pystyyn amerikkalaisten rakentamana...

ei, en minä oikeasti tiedä - revin veikkauksia hatusta.

irakin taloustilanne on yhtä kaoottinen kuin sisäpoliittinenkin tilanne - sen nyt pystyy päättelemään hitaampikin. irakin eristysvuodet talousmaailmasta kun eivät olleet ihan muutamat... joten, olettaisin että irakin taloustilannetta käytännössä -ei ole-.

odotamme mielenkiinnolla mitä tulee tapahtumaan - jos valtaan päätyy amerikkamyönteistä väkeä, on ihan varma että levottomuudet vain pahenevat.

20:28  

Lähetä kommentti

<< Home