maanantaina, joulukuuta 6

Itsenäisyyspäivä

Paljon onnea 87-vuotias Suomi. Vaikka en suuri isänmaapaatostelija olekaan, on silti mukavaa, että tuli putkahdettua maailmaan juuri täällä. Vaihtoehtoina esimerkiksi Myanmar tai Itä-Timor eivät vaikuta järin houkuttelevilta. Hyvinvointi, vapaus ja ihmisarvo eivät ole itsestäänselvyyksiä joka maailmankolkassa. Nämä ovat juuri niitä asioita, joita kannattaisi miettiä kun tekee mieli nurista jostain vähäpätöisestä pikkujutusta.

Maamme vapaus tuli aikanaan sotien kautta. Vaikken sodankäyntiä millään tavoin kannatakaan, hatunnosto silti kaikille Suomen olemassaoloa puolustaneille. Sotia on aina ollut ja valitettavasti näyttää siltä, ettei loppua ole näköpiirissä. Reiluun kuuteen miljardiin mahtuu edelleen aivan liikaa niitä toivottoman tyhmiä tapauksia. Aika näyttää, säilyykö tieteissarjoissa väläytelty sopusointuinen maailma sellaisena utopiana, jolta se tällä hetkellä näyttää.

Loppuun pieni arkielämän totuus. Jos astut rautatieaseman ovesta pihalle kahden painavan kassin kanssa ja näet oikean bussin saapuvan juuri pysäkille 50 metrin päässä, et tule ehtimään siihen bussiin. Seuraava tulee 40 minuutin kuluttua...