keskiviikkona, marraskuuta 10

Bloggauksen syvin olemus

Firefox käyttäytyy oudosti muokkaamani blogileiskan kanssa. Selain saattaa jättää piirtämättä osan sivun grafiikkaa, mutta vierittämällä ikkunaa ongelmakohdan ohi ja takaisin, näkymä on taas kunnossa. Muistaakseni taannoin törmäsin samaan ongelmaan, mutta en enää muista mikä sen aiheutti. Pitäis kai jaksaa tehdä oma leiska ihan nollasta sen sijaan että lisäilee rumaa purkkaa noihin valmiisiin.

Taisin astua bloggaajien joukkoon juuri kovimman huuman aikana. Uusia suomalaisia blogeja näyttää syntyvän kiihtyvällä tahdilla. Satunnaisotannalla vilkaistuna näkee helposti, että pidempiä tekstejä viljelevät blogit ovat suositumpia. Blogin kiinnostavuutta varmaan lisää myös jokin tietty teema arkisen sillisalaatin sijasta. Mielenkiintoisten ihmisten elämässä on jotain luettavaa, tylsien ei. Värikäs kirjoitustyyli toki kompensoi tapahtumien puutetta.

"
Mä olen mies.. mä olen mies.. jolle ei koskaan tapahdu mitään.."

Eikä tietenkään jäänyt soimaan päähän tuo biisi. Ihminen on luonnostaan melkoisen utelias eläin. Miksi muuten blogeja edes luettaisiin? Maaseudulla asuvat vanhat ikäluokatkin syynäävät mennen tullen naapureidensa tekemisiä. Bloggaaminen on ikään kuin nettiin siirrettyä saippuaoopperaa, jossa jokainen voi salaa samaistua suosikkirooliinsa. Pieni tauko omasta elämästä, kohtalotoverien etsimistä, uusien mahdollisuuksien löytämistä, yksinäisyyden täyttämistä tai puhdasta ajankulua. Kukin päättäköön itse.