perjantaina, marraskuuta 5

Edustuksellista demokratiaa

En äänestänyt kunnallisvaaleissa. Itse asiassa en ole vielä koskaan käyttänyt äänioikeuttani. Tämän paljastettuani yleensä joku julistaa ylväästi, että jos en äänestä, en saa sitten valittaakaan. Haistakoon paskan. Syy äänestämättömyyteeni on yksinkertaisesti se, ettei valitsemani edustajan vaalilupauksista ole minkäänlaisia takeita. Välikäsien kautta vaikuttaminen ei ole mitään todellista valtaa. Liian paljon tuntemattomia muuttujia.

Pitäisi olla jonkin sortin meedio paljastaakseen kaikki helpomman leivän toivossa politiikkaan juoksevat pyrkyrit. Vaan miksi vaivautua edes yrittämään, kun massat äänestävät kuitenkin kaikki entiset missit, huippu-urheilijat ja julkimot läpi. Maailmassa on liikaa tyhmiä ihmisiä. Pahaa tekee, kun katsoo nykyistä hallitusta ja eduskuntaa. Monellako näistä edellä mainituista ex-henkilöistä on edes kunnollinen koulutus?

Oikeaa kansanvaltaa olisi suora demokratia, jossa äänestyksen kohteena on itse päätettävä asia. Tuskin tälläkään menetelmällä kuitenkaan tehtäisiin oman navan tuijottamisen sijaan niitä oikeita, koko kansan ja valtion hyvinvointia tukevia päätöksiä. Kuten jo sanoin, maailmassa on liikaa tyhmiä ihmisiä.