keskiviikkona, huhtikuuta 8

Paljaana

Katsoin erään BBC-dokumentin, jossa pohdittiin nykyihmisen alastomuutta ja karvattomuutta. Rupesin miettimään, mihin hyvinvointivaltiossa elävä nykyihminen oikein on kehittymässä? Tähän asti luonnonvalinta on suosinut selviytymistä puoltavia ominaisuuksia, mutta mitä on selviytyminen nykyään? Käytännössä valtaosalle elossa pysyminen on jo itsestäänselvyys, kyse on enää yksilöiden elämänlaadusta. Eläessään yhteiskuntien ehdoilla ihmiset päättävät entistä enemmän omasta kehityssuunnastaan. Lisäksi kaikenlaiset kulttuurilliset tekijät ja muoti-ilmiöt vääristävät pariutumispreferenssejä entisestään, mikä sitten näkyy suoraan suvunjatkamisessa.

Kaikki ihmiset ovat tarpeeksi älykkäitä tehdäkseen omia päätöksiä, mutta enemmistö on kuitenkin liian tyhmä tehdäkseen tarpeeksi hyviä päätöksiä. Vääjäämättä ajaudun sellaiseen johtopäätökseen, että ihmislajin kehitys on jo pitkään jauhanut paikallaan, ellei jopa pakittanut. Tietty laajemmasta evoluutionäkökulmasta modernin ihmisen parituhatvuotinen taival on kuitenkin vain pisara valtameressä.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Ihmiskunnan kehitys on mennyt takapakkia viimeiset vuosikymmenet. Esimerkkeinä voidaan ottaa väestöräjähdys Afrikassa, jossa ihmiset eivät edes saa pidettyä itseään ruokittuina tai se, että koulutetut ihmiset tekevät ympäri maailmaa vähemmän lapsia kuin kouluttamattomat. Se mitä tulee tapahtumaan on pelkkää matematiikkaa. Eurooppalaisten syntyvyysaste on noin 1,5 lasta per nainen ja maahanmuuttajien noin 3,5. Ylipäätään ainoat länsimaiset maat, joissa päästään yli ylläpitävän 2,1 lapsen tason ovat laskettavissa yhden käden sormin.

Surulliseen suuntaan ollaan siis menossa ja jotenkin pitäisi saada saada fiksut ihmiset lisääntymään ja vähemmän fiksut rajoittamaan nykyistä sikiämisvauhtiaan. Yksi tapa olisi kehitysavun huomattava pienentäminen, jottei väestöräjähdystä edelleen edesautettaisi. Kovasti epäilen, että nykymaailmassa noin tulee tapahtumaan, koska länsimaat ovat syyllisiä kaikkeen, aina ja ikuisesti niin kauan kuin ovat olemassa. Itse voin tietenkin vaikuttaa asioihin siinä mielessä, että teen useamman lapsen. Harmi, ettei tuo ole kiinni vain omasta itsestäni.

06:40  
Anonymous Anonyymi said...

Väestönkasvun puute ei ole globaalissa mielessä ongelma. Vain valtioille joiden verotulot ovat kiinni veronmaksajien määrästä. Esimerkiksi suomen väkiluvun tippuminen 3 miljoonaan ei olisi keltään pois(paitsi ilmaistöitä teettäviltä). Päinvastoin kaikille halukkaille riittäisi töitä.

20:56  

Lähetä kommentti

<< Home