maanantaina, maaliskuuta 2

Oikeutta huijaamassa

No niin. Vesa Keskistä raiskauksesta syyttäneet naiset tuomittiin ehdolliseen vankeuteen ja 18 kiloeuron korvaukseen. Niin kuin aina, pelkkien lehtijuttujen perusteella ei voi kovinkaan paljon sanoa varmaksi, mutta vaikuttaisi siltä, että syytteen perättömyys oli aika kiistatonta. Vähemmän yllättäen eri foorumeilla alkoi heti feministiäläkkä siitä, miten raiskaajat lasketaan vapaiksi, eikä tästä eteenpäin kukaan raiskauksen uhri enää uskalla mennä poliisin pakeille.

Minäkin olen rikollisten kitkemisen ja kovien tuomioiden kannattaja, mutta raiskausvouhottajilla tuntuu olevan sellainen villi näkemys, että kaikki epäillyt pitäisi varmuudenkin vuoksi tuomita, jotta yksikään syyllinen ei vahingossa pääsisi pälkähästä. Yhteiskunta, jossa ihmisiä voitaisiin noin vaan tuomita pelkästään oletetun uhrin lausunnon perusteella, olisi todella pelottava paikka. Kuinka moni on uhrannut edes pienen hetken miettiäkseen sitä, miten totaalisesti saattaa syyttömän ihmisen elämä murentua, jos tulee väärin tuomituksi vakavasta rikoksesta?

Tämä tapaus isoinen korvaussummineen jos mikä on selkeä ennakkotapaus, jolla pyritään varmastikin osoittamaan, että näillä asioilla ei enää jatkossa pidä leikkiä. Valheellisin perustein luotuja juttuja kun saadaan karsittua, voidaan kuluttaa resurssit niiden ihan oikeiden rikollisten tuomitsemiseen. Kaikki voittavat.