maanantaina, helmikuuta 26

Puupäät

Ei sillä, että minun maailmani kaatuisi, vaikka nettipokeri lopetettaisiin, mutta on tämä nyt saatana ihan naurettavaa. Ylen nettiuutiset muiden mukana uutisoi valtioneuvoston rahapelityöryhmän halusta rajoittaa suomalaisten nettipokeripelaamista. Joka lähteessä ei edes viitsitä mainita, että kyseisessä työryhmässä istuu RAY:n ja Veikkauksen herroja. Ei tarvita kovinkaan montaa aivosolua päättelemään, mitä linjaa nuo herrat kannattavat, kun aikaisemmin on jo käynyt selväksi, ettei kumpikaan lafka aio lähteä mukaan nettipokeribisnekseen.

Samaisessa uutisjutussa hehkutetaan, miten nettipelaamisesta on tullut (Peluurin, rahapeliongelmaisten auttavan puhelimen tilastojen mukaan) toiseksi suurin peliongelmien aiheuttaja. Jutun mukaan viime vuonna oli kahdeksalla prosentilla soittajista nettipokeriongelma. Tiedä sitten sekoitetaanko tuossa puoliksi tahallaan nettipokeri ja nettipelaaminen, sillä ainakin Peluurin nettisivuilta löytyvistä vuoden 2005 tilastoista löytyy eroteltuna vain nettipelaaminen yleensä.

Sivuilta voi poimia muitakin mielenkiintoisia lukuja. 2004 syyskuusta lähtien on vastattu reiluun 3600 puheluun (tilasto ei kerro, kuinka moni on soittanut useamman kerran). Vuonna 2005 seitsemälläkymmenellä (70) prosentilla soittajista ongelmapelinä olivat peliautomaatit. Vaikuttaa siis siltä, että peliongelmat ovat joutavanpäiväistä jorinaa jos ja vain jos niitä hankitaan RAY:n pelien parissa.