torstaina, joulukuuta 15

Vielä syöpäkääryleistä

Vaikka olenkin jo toisaalla vääntänyt aiheesta tarpeeksi, kirjoitetaan nyt tännekin lyhyt perustelu sille, miksi ravintolatupakoinnin kieltäminen on hyvä asia.

Niin ikävää kuin nautintoaineiden kieltäminen onkin, on se tarpeellista, jos niistä aiheutuu haittaa sivullisille. Oleellisin pointti tässä baariasiassa on se, että tupakansavusta kärsivät sekä työntekijät, että savuttomat asiakkaat. Tupakointialueet ovat lähinnä vitsi, sillä ne ovat yleensä vain osa sitä yhtenäistä baaritilaa, eivätkä näkymättömät seinät savun liikkumista estä.

Jos halutaan taata kaikille mahdollisuus käydä baareissa ilman pakollista savustusta, ainut tasapuolinen vaihtoehto on täydellinen tupakointikielto. Kovin moni baari ei luultavasti uskaltaisi kieltää tupakointia, mikäli se olisi vapaasti päätettävissä. Tupakoitsijat voivat kyllä jatkaa baarissakäyntiä kiellosta huolimatta, mistä osoituksena jo monen muun valtion positiiviset kokemukset täyskiellosta.

Tupakkakopit ovat sitten eräänlainen kompromissi, mutta mielestäni ne taas asettavat jotkut baarit eriarvoiseen asemaan. Moneen pieneen läävään kun ei mitään koppeja voi kyhätä. Tämä riittänee aiheesta toistaiseksi.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Edelleen, savuttomia asiakkaita on täysin turha käyttää perusteluna koska sen pitäisi olla vain ja ainoastaan ravintoloitsijan päätettävissä, mitä siellä saa tehdä ja mitä ei. Lain rajoissa. Ja tupakointi ei ole laitonta. Lakia ollaankin ajamassa työntekijöiden takia mutta suurin osa niistä jotka vilpittömästi puhuvat lain puolesta ajattelevat ainoastaan itseään. Tupakointia ravintoloissa EI olla kieltämässä teidän takianne, uskokaa se. Ai niin, olen itse savuton.

16:57  

Lähetä kommentti

<< Home