keskiviikkona, joulukuuta 14

Savustusta

Jenkeissä taas yksi iso tupakkayhtiö voitti juttunsa, eikä joutunut maksamaan vaadittuja 10 miljardin dollarin korvauksia. Korvauksia vaadittiin, koska yhtiön sanottiin väittäneen kevytsavukkeita tavallisia tupakkatuotteita terveellisemmiksi. En oikein tiedä, onko tämä hyvä vai huono juttu. Jokainen penni pois tuon typerän savuhuumeen levittäjiltä voisi edistää yleistä mielipidettä sauhuttelun vähentämiseksi. Toisaalta on pelkkää ihmisen idiotismia ja mielen heikkoutta myrkyttää ensin keuhkonsa, syyttää siitä sitten muita ja yrittää vielä kaiken lisäksi hyötyä asiasta.

Odotan innolla vuotta 2007, jolloin kaavaillun ravintolatupakointikiellon pitäisi astua voimaan. Veikkaan ainakin, ettei kukaan uralleen jatkoa halajava poliitikko uskalla asettua tuon lain tielle. Tupakoinnin puolustajien argumentit ovat melkoisen hataralla pohjalla.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

En mä nyt tiedä miten hataralla pohjalla on se argumentti että ravintolan omistajan pitäisi itse saada päättää tällaisesta. Ainoa perustelu tuota vastaan on se että työntekijöiden ei pitäisi joutua hengittämään tupakansavua töissä, mikä on tietty oikein, mutta vältettävissä erillisillä tupakointialueilla kuten nykyäänkin on. Kuitenkin tulee väkisinkin mieleen että suurin osa tätä lakia ajavista on ainoastaan niillä linjoilla että heidän itsensä asiakkaina ei pidä joutua hengittämään tupakansavua, mistä taas tulee väkisin mieleen että mitäs hittoa menee ravintolaan jossa tupakoidaan.

19:23  

Lähetä kommentti

<< Home