perjantaina, joulukuuta 4

Puhdistakaa Sofi Oksanen

Sofi kävi sitten avautumassa Tanskan televisiolle suomalaisten miesten väkivaltaisuudesta. Oksasen mielestä suomalainen mies ei kykene kertomaan tunteistaan ja käyttää siksi väkivaltaa. Suomalaisten itsemurhataipuisuus taas johtuu hänen mielestään häpeästä ja kasvojen menettämisen pelosta. Ei helkkari, mistä näin hassuja näkemyksiä voi edes tulla? No, tietenkin pysyvästi goottinukeksi tällätyn ja maalatun, lapsuutensa syömishäiriöistä kärsineen feministilesbokirjailijan päästä (ei mitenkään henkilökohtaisesti osoittaen).

Valitettavasti tosielämässä näihin on vain perinteisen tylsiä ja kliseisiä syitä. Mies äityy väkivaltaiseksi juotuaan liikaa ja pitkän pimeän talven masentamana. Itsemurha taas tehdään, kun elämä sorsii liikaa ja pitkä pimeä talvi masentaa. On olemassa ihan tieteellistä tutkimusta ja tilastotietoa, kirjallisuusromanttiset heitot voi jättää omaan arvoonsa.

Suomalaiset eivät ihmisinä ole yhtään sen väkivaltaisempia kuin muutkaan eurooppalaiset.

2 Comments:

Anonymous Minja said...

Sitä paitsi, kauhean tylsää tuollainen yleistäminen. Itse en ole koko kolmekymmenvuotisen elämäni aikana törmännyt vielä yhteenkään väkivaltaiseen mieheen, niin en allekirjoita tuota ollenkaan.

12:24  
Anonymous Anonyymi said...

No, Oksasta oli haastateltu pari päivää, josta varsinaiseen televisiolähetykseen oli kuulemma napsittu ne "raflaavimmat" lausunnot ja haastattelijan kysymykset olivat olleet välillä vissiin mahdottomia edes vastata, kun hakemalla haettiin jotenkin negatiivista suomi-kuvaa.

Ja mies äityy väkivaltaiseksi esim. jos kokee valta-asemansa kyseenalaistetuksi parisuhteessa ja ottaa sen takaisin nyrkin avulla juotuaan liikaa. Alkoholi ei ole syy mihinkään, se vain poistaa normaalit estot käyttäytyä "väärin".

08:31  

Lähetä kommentti

<< Home