tiistaina, syyskuuta 23

Joko taas

Mua sitten rasittaa se, miten näiden tapausten jälkeen on aina laumoittain ihmisiä, joiden pitää päästä suuressa viisaudessaan valistamaan, että mitkään kiellot tai rangaistukset eivät asiaa auta, vaan pitäisi selvittää ja korjata ne varsinaiset ongelmat. Ja yksikään heistä ei kerro, miten se muka konkreettisesti tapahtuu!

"Nuorilla on entistä pahempi olla, rahaa mielenterveyshoitoon, aikuisten pitää tukea, blaablaa.." Ihan jees, mutta ei sillä tällaisia ammuskeluja kitketä. Itsemurhapäätös ei hulluutta vaadi, se voi olla varsin tietoinen ja selväpäinen valinta. Ja elämänsä päättävän näkökulmasta muiden kohtalo voi olla täysin yhdentekevä. Koulumurhaajat muuttuvat yhteiskunnan silmissä hirviöiksi vasta tapahtuneen jälkeen.

Ihmisiä, joita elämä sorsii tarpeeksi, löytyy jatkossakin. Nykyään vaan on enemmän esillä näitä "värikkäitä" tapoja lopettaa itsensä, mitä ei oikein voi laittaa kenenkään syyksi. Jos jokin asia on kerran keksitty, siitä voi syntyä idea kopioimiseen. Tieto lisää tuskaa kirjaimellisesti. Oikeastaan voisi ihmetellä, miksi nämä veristä perinnettä jatkavat eivät (onneksi) käytä tämän enempää omaa mielikuvitusta.