keskiviikkona, elokuuta 6

Pikkupiru

Jalkakäytävällä käveli tänään joku sankari kännykkä kädessään. Huudatti sen kaiuttimesta jotain tuntematonta musiikkia, josta ei voinut saada mitään selvää. Todellinen audioelämys varmasti.

"Kuopion seudulla usein auton ratissa vaaratilanteita aiheuttanut 14-vuotias poika ei taltu kuriin poliisin keinoin. Poika on jäänyt nyt tänä vuonna kiinni ajokortitta ajosta 18 kertaa. Hän on jäänyt poliisin haaviin useita kertoja jo aikaisemminkin. Poliisi keskeyttää ajon ja ilmoittaa vanhemmille ja sosiaalitoimelle."

On aika naurettavaa, että rikosoikeudellisen vastuun ikäraja on niinkin korkea kuin 15 vuotta. Eli vielä peruskoulun yläasteella on tyyppejä, joita ei voi tuomita vastuuseen teoistaan. Jos tuollaisten vanhemmat ovat vieläpä menettäneet täysin otteensa, niin kuka niitä silloin ojentaa? Pikkunilkit voivat tehdä käytännössä mitä lystää. On se nyt helkkari kumma, jos ei muka seiskaluokkalainenkaan vielä ymmärrä oikean ja väärän päälle tai kykene yhdistämään tekojaan niiden seurauksiin. Joku raja lastensuojelussakin. Raippaa!