perjantaina, heinäkuuta 18

Hajonnut maailma, särkynyt unelma

Alkuvuonna Shangaissa konsertoinut Björk suututti Kiinan johdon Tiibetin itsenäisyyttä puolustaneella kappaleellaan. Tapahtuneen jälkeen luvattiin, että jatkossa tullaan asettamaan entistä tiukempia rajoituksia maahan tuleville ulkomaisille artisteille. Ja lupauksensa tosiaan pitivät. Nyt Kiinaan ei pääse enää yksikään artisti, joka on joskus osallistunut "Kiinan valtiollista suvereniteettia uhkaavaan" tapahtumaan. Lisäksi jokainen esitettävä kappale on hyväksytettävä etukäteen Kiinan kulttuuriministeriössä.

"Pekingin kisojen slogan One World One Dream kuvastaa olympia-aatteen keskeisiä arvoja – yhtenäisyyttä, ystävyyttä, edistyneisyyttä, harmoniaa, osallistumista ja unelmaa paremmasta tulevaisuudesta." Joopa joo. Sanoisin että vittuun nämä tekopyhät olympialaiset ja vittuun koko Kiinan hallitus. Pitäkööt tunkkinsa.

Samaan aikaan Italiassa Silvio Berlusconin johtama hallitus aikoo lakkauttaa maan korruption vastaisen viraston. Syyksi tälle kerrotaan valtion säästötoimet, vaikka vuotuista säästöä lopulta kertyisi alle miljoonan euron verran. Hilpeintä asiassa on se, että Berlusconi ehti vielä viime viikon G8-kokouksessa kehua kyseistä korruptiovirastoa, vaikka lakkauttamispäätös oli tehty jo kesäkuussa. Toivottavasti joku tekee Silviolle vielä joskus jälkiabortin.