tiistaina, lokakuuta 30

Vedättäjät lypsyllä

Jokin aika sitten markkinoille tuotiin uudisasuntojen huutokauppa YIT:n ja Oikotien yhteispalveluna. Sen tarkemmin en asiaan paneutunut, sillä suurin osa kämpistä taisi olla pääkaupunkiseudulla (sen lisäksi että ne olivat isoja ja kalliita). Taisi olla palvelu pelkkää hintojen vedätystä, sen verran vähiin jäivät kommentit julkisilla foorumeilla.

No, nyt sitten Kiinteistömaailma seurasi perässä tarjoten mahdollisuuden esittää hintatarjouksia tietyistä kohteista. Ajattelin huvikseni kokeilla, kun Tampereeltakin löytyi sopivan näköinen kaksio. Palvelun ohjeissa selitetään, että välittäjällä on oikeus määrätä ala- ja ylärajat tarjouksille. Alle lähtöhinnankin saisi tarjota, mutta tarjoukset eivät tulisi julkisesti näkyviin. Päätin sitten tehdä n. 15-20% alle lähtöhinnan olevan tarjouksen. Paskanmarjat, virheilmoitus kertoi tarjoukseni olleen liian alhainen.

Mikä hauskinta, virheilmoituksessa mainittiin myös alin mahdollinen tarjous. Se oli 5000e (viisi tuhatta euroa) enemmän kuin lähtöhinta! Pitäkööt tunkkinsa.