maanantaina, syyskuuta 24

Itku markkinoilla

Törmäsin uutiseen, jossa kerrottiin, miten nuorehko yksinhuoltajaäiti oli saanut kenkää tupakoituaan työpaikalla vastoin määräyksiä. Ruokatunnilla ja tauoilla (eli 3 kertaa päivässä) se oli sallittua, mutta muutoin ei. Kyseinen nainen oli saanut jo aikaisemmin ainakin yhden varoituksen, ja toistuva rike tiesi täten lähtöpasseja.

Jossain toisaalla jo kovasti kirjoiteltiin kysellen, onko tämä oikein. No minä voin kertoa, että totta helvetissä on! Se, että joka yhteydessä muistetaan mainita, että kyseessä on yksinhuoltaja, ei muuta asiaa pätkääkään. Tupakointiinkaan tämä asia ei liity mitenkään. Jos toistuvasti ja tietoisesti rikkoo työaikohin ja taukoihin liittyviä sääntöjä, pitää myös niellä seuraukset.

Aasinsilta baaritupakointiin. Tai tätä nykyä tietenkin tupakoimattomuuteen. Eikös vaan olekin mukavaa, kun savuterrorismi on lähes kadonnut? Harmi vaan että niin moni paikka sai sitä siirtymäaikaa. Asiakkaitakin riittää joka paikassa entiseen malliin. Jotkut säälittävät korsteenit kehtaavat silti vielä inistä, että nyt baareissa haisee sitten hiki ja muutenkin pahalta. Onneksi niille voi vaan nauraa.