sunnuntaina, lokakuuta 15

Sulkeiset

Kovasti aina ihmettelen yhtä juttua. Jos jossain on puhetta naisten miesihanteista, mieleen paukahtaa automaattisesti se perinteinen "pitkä ja tumma". En tiedä, olenko ikinä edes kuullut muunlaista miesihanteen kuvausta (ainakaan kotimaisen) naisen sanomana tai kirjoittamana. Blondi saattaa kyllä esiintyä useasti miesten naisihanteissa, mutta tilanne ei ole lähimainkaan niin epätasapainossa kuin naisten tapauksessa. Mistä tuollainen hassu karvaväripreferenssi oikein kumpuaa?

Minulla itselläni ei ole koskaan käynyt edes mielessä, että voisin jollain tapaa rajata mieltymykseni kohteita värien perusteella. Oikeastaan koko mies- tai naisihanteen käsite on ihan naurettava. En pysty määrittämään alkeellisintakaan ominaisuuksien joukkoa, joka jollain tapaa takaisi sen, että pidän kyseiset ominaisuudet omaavaa (omata on minun mielestäni täysin kelvollinen ja sujuvuutta tuova sana, joka eroaa selkeällä tavalla omistaa -sanasta, ja jonka käytöstä en aio luopua, vaikka eräskin opettaja asiasta taannoin kovasti inisi) naista miellyttävänä.

Suurimmalle osalle tämä mies- tai naisihanne taitaa olla vaan se elokuvanäyttelijä, musiikkitähti tai muu turha julkkis (jatka listaa haluamallasi parrasvaloammattinimikkeellä), johon on ajan hetkellä X salaa ihastunut.

1 Comments:

Blogger PA said...

Tulla-futuuriahan saa käyttää, mikäli kokee välttämätöntä tarvetta. En ole toistaiseksi kokenut.

Omata-verbin käyttöä rajoittaa enimmin se, ettei sanakirja tunne koko sanaa. Siinä, että peelot korvaavat virheellisen omata-sanan virheellisesti omistaa-sanalla, ei tietenkään ole mitään hyvää.

08:03  

Lähetä kommentti

<< Home