perjantaina, lokakuuta 21

Kuva vai illuusio?

Pienimuotoinen pakkovierailu täytyy taas tehdä kotikonnuille. Kasvattajaihmiseni turhautuvat muuten ja alkavat häiriköidä turhan usein. Miksi lapsen on helpompi irtautua vanhemmistaan, kuin vanhempien lapsestaan? Mielummin olisin oikeastaan ollut Tampereella tämänkin viikonlopun. No, taidan edes nähdä yhden kaverin, jota harvemmin näkee.

Pohdin ohimennen noita galleriateinikuvia. Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Pienenä sivuhuomautuksena voisin lisätä määritelmään, että kuva voi myös valehdella enemmän kuin tuhat sanaa. Ainakin melkein. Jokainen vähänkin enemmän kameroiden kanssa leikkinyt tietää, että kuvakulmalla ja valaistuksella on uskomattoman suuri vaikutus kuvauksen kohteeseen. Esimerkiksi samasta ihmisestä on hyvinkin mahdollista ottaa useita eri kuvia, joita sivullinen ei pystyisi yhdistämään tähän yhteen ainoaan henkilöön. Kuva ei kerro totuutta. Kuva kertoo vain sen, mitä kuvaaja haluaa kertoa.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Toi vanhempien otteen irrottaminen lapsistaan pätee oikeasti todella paljon useammin äiti-poika-suhteisiin kun isä-tytär. Kuten myös sun tapauksesi osoittaa ;)

Mistä luulet kaikkien niiden anoppi-vitsien kumpuavan...?

19:27  

Lähetä kommentti

<< Home