lauantaina, toukokuuta 16

Tähteitä

Olen tavallaan hyväksynyt jo sen, että epäonnistuin parinhaun päävaiheessa. Päävaihe alkaa joskus teini-iän kokeiluilla ja jatkuu ehkä aina opiskeluajan loppuun asti. Jos tuona aikana ei onnista, muuttuvat olosuhteet aika radikaalisti ja vapaa tarjontakin vähenee selvästi. Siinä missä tuo ensimmäinen vaihe tarjosi tavallaan lähes automaattisesti jatkuvia potentiaalisia sosiaalisia kontakteja, työelämän vaiheen alkaessa näin ei ehkä enää olekaan. Ei ainakaan minun kohdallani.

En tosiaan oikein tiedä, missä edes saattaisin kohdata sopivia kumppaniehdokkaita. Ja vieläpä siten, että olisin edukseni ja pystyisin herättämään jonkinlaista mielenkiintoa. Ne paikat ja tilanteet ovat kovin niukassa. Baarit ovat mitä ovat, tiedetään. Kuitenkin esimerkiksi jonkin naisvaltaisen harrastuksen ottaminenkin tuntuu yhtä lailla huonolta ja läpinäkyvältä idealta. Ja kun ongelma lopulta kuitenkin kiteytyy siihen, että ulkoinen olemus ei säväytä, ja läppäkään ei lennä, niin eväät kanssakäymisen luomiseen ovat vähissä.

Pohdiskelin myös sitä, miten vaativaksi mahtaakaan itsenäinen ja määrätietoinen ihminen tulla eläessään useita vuosia yksinään. On varmaan myönnettävä, että ajan myötä suvaitsevaisuus omista hyviksi koetuista näkemyksistä poikkeaville mielipiteille vähenee jonkin verran. En usko, että jaksaisin kovin kauan katsella sellaista puoliskoa, jonka loogisrationaalinen ajattelu kulkee ihan eri radoilla kuin omani, vaikka tämä muuten olisi miten mukava persoona hyvänsä.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

"Kuitenkin esimerkiksi jonkin naisvaltaisen harrastuksen ottaminenkin tuntuu yhtä lailla huonolta ja läpinäkyvältä idealta. "

Entä sitten? Eikö se toisaalta helpottaisi sinun "projektiasi"? Ei kukaan muuten edes tiedä, että etsit seuraa. Miksi te aina kuvittelette, että otsassanne lukee isolla: olen sinkku, haen elämänkumppania.

Mitä tuossa ainakaan häviäisi? Eikä sen nyt niin naisvaltainen harrastus tarvitsisi olla. Jokin sellainen kuin vaikkapa salibandyn sekavuoro, josta ehkä itsekin nauttisi.

Minulla on ihan vastaavanlainen naispuoleinen ystävä kuin sinäkin. Myös hän jupisee samoja ulkonäköasioitan. Tuohon vetoaminen on aivan turhaa. Katso pariskuntia ja totea, että ei sillä ulkonäöllä oikeasti ole väliä.Enkä usko sitäpaitsi, että edes haluaisit sellaisen naisen, joka valitsisi kumppaninsa ulkonäkökriteerien perusteella. Sinähän tarvitsen jonkun älykkään tytön.

Mene rohkeasti mukaan harrastuksiin ja juttelemaan. Tee nettiin jollekin ystävänhakusivustolle ilmoitus - uskoisin sinun saavan vastauksia.

07:43  
Anonymous Anonyymi said...

Avainsana on itsetunto. Mitä ikinä ravistusta tarvitsetkin, että saat sitä vahvistettua, niin toimi niin!

17:13  

Lähetä kommentti

<< Home