maanantaina, toukokuuta 11

Ja kansanterveys kiittää

Eipä siitä ole kauankaan, kun Tampereen yliopistolla oli pientä kärhämää Sodexon vastaisen informaation levittäjien kanssa. Nyt sain kuitenkin ihan henkilökohtaisesti syyn olla tukematta liiaksi kyseistä ketjua. Työpaikkaravintolassamme on tähän asti ollut mahdollisuus valita osaksi ateriaa joko jälkiruoka, kahvi tai hedelmä. Säästöliekkiä kun poltellaan vähän joka paikassa, niin tietenkin juuri hedelmät saivat puukosta. Hedelmiä on tarjolla enää kaksi kertaa viikossa. Ja kaiken huippuna yhtenä ylimääräisenä vaihtoehtona on kuitenkin jäätelöpuikko, jonka voi valita joka päivä.

Siis mitä helvettiä? Joudun siis käytännössä valitsemaan joko potentiaalisesti epäterveellisen jälkiruuan (joka ei mielestäni edes lounaaseen kuulu), tai sitten lahjoittamaan Sodexolle rahaa ottamatta sille vastinetta. Koska tapanani ei ole rahaa lahjoitella, taidan tästä lähtien ottaa sen jälkiruuan ja viedä sen suoraan jätteisiin. Tästä voisi innokkaampi masinoida vaikka kunnon kampanjan.

Tämän talouslaskettelun aikana on tullut eteen myös muutamia uutisia, joissa on kerrottu vaikeuksista ylläpitää nykyistä tasoa kouluruuissa. Jossain taidettiin pohtia jopa liharuokapäivien ja salaattien vähentämistä. Hieno homma, jenkkipullukoiden jalanjälkiä taaperretaan. Hitaasti, mutta varmasti.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Vie ne jätskit kahvihuoneenne pakastimeen, jos sellaista on. Myy ne sitten tähän ajatusmaailmaan sopivasti kesähelteillä työkavereillesi, jotka eivät jaksa pungertaa sinne syöttölään asti.

Tuosa liharuoasta en muuten jaksa olla samaa mieltä kanssasi, mikäli siis tulkitsin oikein. Kyllä kasvisruoka miehen tiellä pitää ja on vielä jopa ilmastoystävällisempääkin. Lue vaikka Isomäen tai jonkun muun viisaan kasvisruokaa puoltava, perusteltu mielipide. Nämä syöttöläketjut vaan eivät oikein osaa valmistaa sellaista kasvisruokaa, joka olisi terveellistä ja jopa pidempään kylläisenä pitävää kuin liharuoka. Jos haluat testata tätä hieman täyttävämpää ja monipuolisempaa kasvisruokaa käy Tampereella Tammelassa sijaitsevassa kasvisravintolassa.

vakioanonyymi

00:11  

Lähetä kommentti

<< Home