maanantaina, toukokuuta 14

Kapiset hurtat

Vaihteeksi taas tapaus, jossa koira hyökkäsi ihmisen kimppuun. Tällä kertaa uhrina oli lenkkeilijä, jonka käsiin kotipihaltaan karannut Pittbull-terrieri kävi kiinni. Rakki oli yrittänyt purra myös kurkkuun, mutta lenkkeilijä oli saanut sen jaloillaan estettyä.

Tapaus on vähemmän yllättäen herättänyt keskustelua netin foorumeilla. Osa haluaisi kieltää koko rodun, koiraharrastajat taas yrittävät todistella, että vika on aina omistajassa. Koiraharrastajan oma pieni söpö taistelukoira on tietenkin kiltti kuin mikä, eikä tee pahaa ärsytettäessäkään. Meikäläiseltä ei kyllä heru paljon sympatiaa, vikaa on niin koirissa kuin omistajissaankin.

Jos on mahdollista, että koirasta tulee huonolla koulutuksella ailahtelevainen ja vaarallinen, onko järjen hiventäkään antaa sitä kenen tahansa lemmikiksi? Kaikille niille egovammaiselle vain mahdollisimman isoja, rumia ja purematilastojen kärjessä olevia hurttia hihnan päähän. Ei ole yhden käden sormilla laskettavissa, miten monta kertaa olen nähnyt pikkuruistenkin naisten ulkoiluttavan sellaisia karmeita koiria, jotka olisivat halutessaan helposti riistäytyneet omistajansa käsistä.

Jos sinun kiltti egonkohotusdobermannisi joskus karkaa kimppuuni, voit olla varma että ainakin yritän potkia sen hengiltä, ennen kuin se puree minulle pysyviä vammoja.