torstaina, toukokuuta 3

Kohti katastrofia

Ja lisää ajattelemaan pistäviä dokumentteja. An Inconvenient Truth kertoo Al Goren kampanjasta, jonka tarkoituksena on tuoda ilmaston lämpenemisen uhka paremmin kaiken kansan tietoisuuteen. Ilmastoluennoinnin ohella filmissä kerrotaan myös jonkin verran Goren elämänvaiheista.

Ilmaston lämpeneminen ja sen toteen näyttäminen on edelleenkin melkoisen kuuma peruna niin tavisten kuin tiedemiestenkin keskuudessa. Dokumentissa faktoja esitellään asiallisesti ja kattavasti. En rupea niitä tässä käymään läpi, kukin voi itse katsoa tai googlettaa. Mukavaa oli nähdä, että Gore kertoo myös suoraan, miten surkeasti kasvihuonekaasupäästöasioita on käsitelty jenkeissä.

Jos ei dokumentti vihastuttanut, viimeistään eri foorumeilla kommentoivat, ihmisen aikaansaamaa ilmaston lämpenemistä täydeksi huijaukseksi väittävät urpot (jenkit) saavat veren kiehumaan. Ne hakemalla hakevat lämpenemisteorioista pieniä puutteita, joiden perusteella toteavat sitten, että lämpeneminen ei johdu meistä, joten voimme jatkaa kaasujen puskemista taivaalle ihan normaalisti.

Taas kerran tuntuu siltä, että ihmiskunta on todellakin niin läpimätä, että ansaitsisikin tuhota itsensä tavalla tai toisella.