tiistaina, tammikuuta 16

Minä, intellektuelli

Suuren intternetin keskustelupalstoilla kehkeytyy aina joskus kiihkeitä väittelyitä Mensasta (muitakin älykkäiden yhteisöjä on, mutta otetaan nyt tämä esimerkiksi) ja sen jäsenistä. Aiheesen liittyen ihmiset voidaan jakaa seuraaviin pääryhmiin:

1. Mensan jäsenet.
2. Mensan jäsenet, jotka muistavat joka tilanteessa mainita olevansa Mensan jäseniä ja joilla on pakottava tarve yrittää jotenkin todistaa muille olevansa fiksuja. Tähän ryhmään kuuluvat myös ne, jotka halveksuvat Mensaa ja kertovat olevansa jonkin paljon paremman älykkökerhon jäseniä.
3. Ihmiset, jotka halveksuvat Mensan jäseniä perustellen että nämä ovat oikeasti tyhmiä, jotka yrittävät todistaa Mensa-jäsenyytensä avulla olevansa fiksuja. Tähän ryhmään voitaneen myös lukea ne, jotka ilmoittavat, että pääsisivät kyllä Mensaan jos haluaisivat, mutta eivät halua liittyä, koska Mensa on niin turha yhteisö.
4. Ihmiset, joita Mensa ei syystä tai toisesta kiinnosta lainkaan/tarpeeksi.

Aktiivisimpia keskustelijoita ovat useimmiten kakkos- ja kolmosryhmäläiset ykkös- ja nelosryhmäläisten seuratessa huvittuneina. Ei, en itse ole Mensan jäsen.