tiistaina, joulukuuta 19

Kansanko edustajia?

Eduskunnan budjettiäänestyksissä varmistui nyt lopulta, ettei ensi vuoden opintorahaan tosiaan tule korotuksia. Korkeakouluopiskelijoiden ateriatukea sen sijaan korotettiin kaksikymmentä (20) senttiä. Hiphei. Kaikille melkoisena shokkina hallituspuolueiden edustajat äänestivät pääosin korotusesityksiä vastaan. Myös ne, jotka olivat aikaisemmin itse tehneet korotuksesta virallisen aloitteen. Miss kulttuurityhjäpää ei ollut edes paikalla.

Tässä tuli taas hyvin esiin niitä syitä, joiden takia en aio edelleenkään äänestää eduskuntavaaleissa. Vaikka onnistuisikin löytämään ehdokkaan, joka ajattelee asioista oikein ja olisi kykenevä tekemään myös järkeviä aloitteita, niin viimeistään puoluekuri estää heitä pitämästä vaalien alla antamiaan lupauksia. Tiettyä yhdenmukaisuutta puolueiden sisällä tietty tarvitaan, jotta jotain yleensä saadaan ajettua läpi, mutta toisaalta täydellinen puolueen tahtoon alistuminen on kaikkea muuta kuin reilua äänestäjiä kohtaan.

Nykysysteemissä kannattaisi käytännössä äänestää ainoastaan puoluetta, mikä on mielestäni sangen perseestä. Minä kun en halua äänestämällä sitoutua puoltamaan puolueiden ikiaikaisia päälinjauksia. Opposition äänestäminen on myös aika yhdentekevää.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Näinhän se tietysti näyttää menevän. Mutta aion siitä huolimatta etsiä fiksun ehdokkaan ja äänestää sitä. Jos eduskuntaan äänestetään tarpeeksi monta fiksua ehdokasta, ehkä tyhmästä ryhmäkurista päästään eroon.

Sinuna kyllä äänestäisin!

20:55  
Blogger kew said...

Äänestämättömyys palvelee vain nykyistä järjestelmää. Se ei rankaise ketään muuta kuin itseäsi ja muita jotka toivoisivat muutosta.

Hauskaa on se, että opintotuki on kuussa aböyt saman verran rahaa kun kansanedustajat nostivat palkkojaan tässä keväällä. ;)

Ja ateriatukea nostettiin 20 senttiä aterioista, joiden hinnat nousevat sen 20 senttiä. x)

Tää on vaan kaikki nii helevetin väärin että pakko jo nauraa absurdiutta kun ei itkeäkään tai suuttua enää jaksa. Itse äänestän kyllä. Voi, kyllä.

02:48  

Lähetä kommentti

<< Home