maanantaina, joulukuuta 25

Alkujoulu

Pienellä kaveriporukalla lähdettiin poikkeuksellisesti aattoa edeltävänä perjantaina iltaa viettämään. Perinteinen tapaninpäivän ryypiskely ei oikein sopinut kuvioihin, sillä töihin piti heti seuraavana päivänä. Osalle taas ei sopinut kokoontuminen joulupäivänä, enkä saanut siitä sitten hyvää tekosyytä jättäytyä pois yhdeltä sukulointireissulta.

Taisi olla kyllä ensimmäinen kerta meikäläiselle, kun baarissa on kahdentoista aikaan yöllä kahden käden sormin laskettava määrä ihmisiä. Portsarikaan ei kehdannut ruveta nyhtämään sisäänpääsymaksua. Noin siinä käy kun yhteen kaupunkiin pykätään liikaa juottoloita. Väkeä ei voi riittää kaikkiin. Toisessa paikassa oli kuitenkin väkeä, ja pari todellista yllätystuttuakin tuli jälleennähtyä.

Kuvittelin, etten juonut illan aikana mitenkään erityisen paljon, mutta aamulla vatsa heitti jostain syystä aikamoista volttia. Vaati melkoisia ponnisteluja kammeta itsensä ylös ja laittautua sellaiseen kuntoon, että kehtasi lähteä uskonnollista propagandaa tarjoilevan kummitätini luo kylään. Pakko mikä pakko, kun olin luvannut.