keskiviikkona, marraskuuta 1

Yksinäinen barrikadisti

Anteeksi nyt etukäteen kaikki tasa-arvofeministikiihkoilijat, mutta mistä helkkarista tuonne Arkadianmäelle löydetäänkin toinen toistaan tyhmempiä akkoja. Uusimpana tulokkaana Karpelasaarelan ja Huovisen vajakkiklubiin liittyy sosiaali- ja terveysministeri Haatainen, joka puhuu MTV3:n uutisessa viisaita nettipokerista.

"Raha-automaattiyhdistyksen järjestämä nykyinen pelitoiminta on Haataisen mielestä yhteiskunnankin kannalta järkevää, koska siihen voidaan liittää reaaliaikainen valvonta, pelihaittojen ehkäisy ja pelituottojen jakaminen terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen. Sen sijaan nettipokerista syntyvät tuotot valtiolle olisivat vaatimattomia suhteessa pelistä aiheutuviin haittoihin."

Esitänpä kaksi vaihtoehtoa. Tilanteessa 1 ei perusteta kotimaista nettipokeritoimintaa, jolloin pokeribuumin innostama kansa lappaa lanttinsa ulkomaisille pokerisaiteille. Valtiolle ei pennin hyrrää, haitat tietenkin yhteiskunnan maksettavaksi. Tilanteessa 2 luodaan Veikkauksen ja RAY:n yhteinen pokeribisnes. Kansa pelaa mieluusti kotimaisessa palvelussa, koska pelirahan siirtely on helpompaa. Valtiolle hynää virtaa siinä missä muistakin uhkapeleistä. Tuotoilla voidaan myös kuitata peliriippuvaisten hoitoja ynnä muita haittoja.

Nyt voit asettua Haataisen pöksyihin (no ei silleen..) ja tehdä valintasi. Onko kakkonen ykkönen?

2 Comments:

Blogger kew said...

Muuten hyvä, mutta RAY on ilmaissut käsittääkseni nyt ainakin seuraavien muutaman vuoden suhteen että ei aio lähteä nettipokeribisnekseen.

Oma veikkaukseni siihen miksi ei on vaadittavien investointien suuruus ja tarvitunlainen ammattitaidottomuus uusmedioissa. Ehkei yksinkertaisesti ole tarvetta lähteä kilpailemaan jo olemassaolevien ja hyväksi havaittujen, hyviä etuja tarjoavien isojen nettipokerifirmojen kanssa.

Se ei vain ole taloudellisesti kannatettavaa. Tämä siis oma arvioni. Virallisen kannan RAYlta voi lukea jostain.

09:00  
Blogger kew said...

Niin, ja Veikkaukselle pokeribisnes ei todellakaan kuulu eikä lain mukaan saa kuulua. Pokeri on kasinopeli (ns. tuuripeli), ja oikeudet sen tarjontaan maksullisena palveluna jossa voi voittaa rahaa ovat pelkästään RAY:llä tällä hetkellä.

09:03  

Lähetä kommentti

<< Home