torstaina, lokakuuta 26

Hitler-kansa

Noista saksalaisista tulee aina mieleen se pakonomainen kohteliaisuuskulttuuri. Nahkahousuille kun tuntuu olevan lähes välttämätöntä, että tavanomaisia kohteliaisuusjuttuja noudatetaan, tai muuten löytyy nenästä herneitä.

Kulttuureissa on aina eroa, mutta silti minun on vaikea ymmärtää, mikä on pakotetun ja automaattisesti odotetun kohteliaisuuden pointti? Mitä iloa siitä on, jos kaikki käyttäytyvät ja puhuvat aina samalla tutulla tavalla? Ja miksi on niin hirvittävää, jos joku ei sitten teekään niin? Olen huomaamattani ottanut tavaksi provosoida saksalaisia aina kun siihen vain tarjoutuu tilaisuus. Toki löytyy paljon rentojakin tyyppejä, jotka eivät niin jaksa välittää, mutta varsinkin minua vanhemmat saksalaiset ottavat välittömästi murhaavan asenteen. Minkäs teet.

1 Comments:

Blogger jonssi said...

eksyin lukee sun blogia koska se tuli tuloksena kun googlettaa harri kiviniemi! :D MOI oon Jonnis ja luin tätä vaikken tiedä kuka oot! ja sit aattelin kirjottaa kommentin et tiedät et joku tuntematon seikkaili tääl sivuilla :D

21:06  

Lähetä kommentti

<< Home