keskiviikkona, syyskuuta 27

Lobotomiaklubi

Nettihesarin uutinen veti sanattomaksi. Eduskunnassa on tehty taas oikein kunnon emämunaus. Rikoslakiin lisättiin pykäliä, joiden myötä mm. tiettyjen huumekasvien viljelyn yritys, huumeiden kuljettamisen yritys, huumausainerikoksen edistämisen yritys ja huumausainerikoksen valmistelun yritys tulevat rangaistaviksi rikoksiksi.

Tämä viljelyn yritys on siis jotain, mikä tapahtuu ennen siementen kylvämistä. Ilmeisesti kenestä tahansa voi tulla kriminaali, jos erehtyy ostamaan kaupasta samalla kertaa kukkaruukun, tehokkaan lampun ja Bob Marleyn CD:n. Vai tarvitaanko tuomion julistamiseksi vielä Jamaican lippu ja sätkäpapereita? Mitenkähän muuten mahtaa tulla julki yritys valmistaa kukkaruukkuja, joissa tullaan yrittämään kasvattaa huumeita? Entä jos yritän kovasti kasvattaa laillista koristehamppua, mutta epäonnekseni ja osaamattomuuttani saankin aikaan sitä laitonta tavaraa?

Seuraavaksi varmaan kannattaa lopettaa teräaseiden, moottorisahojen, vahvojen lääkkeiden, autojen ja sähkön myyminen vähänkään epäilyttävän näköisille ihmisille. Siinähän voi vaikka syyllistyä rikoksen edistämisen yritykseen. Toisaalta rikoksen edistämisen tietoisen yrityksen havaitseminen ja todistaminen lienee lastenleikkiä.