torstaina, elokuuta 24

Miehen merkintä

Jostain syystä innostuin taas miettimään tatuointeja. Olen sellaisen ottamista moneen kertaan ennenkin pohtinut, mutta en ole päässyt itseni kanssa yhteisymmärrykseen yksityiskohdista.

Ensinnäkin, jos tatuoinnilla on jokin merkitys, pitää sen olla symbolin muodossa. Ei missään nimessä mitään selkeitä sanoja. Vaan mikä symboli? Piin merkki voisi olla meikäläiselle sopiva, mutta toisaalta niitä lienee kuitenkin joka toisella. Kanji-merkitkin tuntuvat niin massojen tatuoinneilta. Merkityksellisen tatuoinnin pitäisi olla jollain tavalla yksilöllinen. Koska sopivaa ja täydellistä symboli/merkitystatuointia on niin vaikea valita, voisikin olla järkevintä ottaa pelkkä tribaali.

Toinen juttu on tatuoinnin paikka. Mielestäni valtaosa epäsymmetrisesti laitetuista tatuoinneista saa aikaan jotenkin hassun kokonaisuuden. Esimerkiksi jommalle kummalle puolelle rintaan tai selkään isketty tatuointi ei ole kiva. Suoraan sivulla olkapäässä tai nilkassa ehkä vielä menettelee. Nilkassa tai sääressä se voisi ehkä olla jopa takapuolella. Symmetrisiä paikkoja on oikeastaan aika vähän. Niska, rintakehä, yläselkä tai alaselkä. Niskatatuointia ei saa koskaan piiloon, alaselkätatuoinneista on tullut vähän naisten juttu ja keskellä rintakehää ongelmana ovat rintakarvat. Ainoaksi paikaksi jäisi siis yläselkä.

Toistaiseksi parhaalta vaihtoehdolta näyttäisi leveän veen muotoinen kohtuullisen kokoinen ohuehko tribaali yläselkään sellaiseen kohtaan, ettei se näy paidan alta. Aika näyttää, uskallanko koskaan sellaista hankkia.