tiistaina, syyskuuta 20

Otus jos toinenkin

Toisaalla kirjoitettiin kissoista ja koirista. Miehet ovat kuulemma enimmäkseen koiraihmisiä ja naiset kissaihmisiä. Otin oikeuden naureskella itsekseni. No, ehkä asiasta voi olla tätä mieltä. Samaan tapaan kuin pojat pitävät vain sinisiä ja tytöt punaisia vaatteita. Itse en kyllä pystyisi katsomaan asioita noin mustavalkoisesti.

Ehkä lemmikki voi silti kertoa omistajastaan jotain. Ainakin itselleni tulee tietynlainen mielikuva esimerkiksi pienistä naisista, jotka hankkivat hervottoman ison tai tavallista vihaisemman koiran. Jotain ajatuksia voisi myös herättää puudelia ulkoiluttava hormooniheikki. Tällaista en tosin ole vielä päässyt näkemään. Mielikuvista ei tietty ole mikään pakko yrittää repiä totuuksia.

Mistäköhän johtuu, että nämä lemmikkiasiat saavat ihmiset niin herkästi takajaloilleen? Juuri kissat ja koirat ovat suosikkiaiheita monen lehden yleisönosastolla. Välillä puidaan Pupen ulkoiluttamista ilman talutushihnaa, toisinaan taas naapurin Mirrin ulostuksia kukkapenkissä. Ehkäpä näillä ihmisillä vain ei ole muuta tekemistä. Helppo provosointiaihe.

Omista mielipiteistäni sen verran, että arvostan kyllä aika paljon enemmän kissojen itsenäistä luonnetta kuin koirien tottelevaisuutta. Kissa on yksinkertaisesti - miten sen oikein muotoilisin - sivistyneempi eläin.